Snön faller, och vi med den.....

Jaa det snöar ute, hörde ryktena om den berömda vita nedkomsten på jobbet, och när jag kom ut fullkomligt vräkte det ner!! Hemma väntade David med att få gå ut och byta däck *mohahaha*.
 
Det gick inte fort hem ska jag säga, typ 30 km/h på bergsvägen.
Jag stannade hos mamma och ringde och sa till David att det var svin halt ute och att vinterdäck behövs definitivt, så han klädde på sig och Alizia och tog pulkan upp till mamma, Alizia var överlycklig!! Men vi insåg snabbt att det var alldeles för leerigt och blött för att byta däck, så det blev inget. Imorrn ska ju Saaben till bildoktorn så vi ordnar å att dom byter däck åt oss.

Har ju jobbat idag som sagt, 1 vecka sen sist och det kändes, en hel del att ta igen och uppdatera sig om. Framöver har jag lite schemalagt arbete och det är skönt.

Snart helg, och det är visst allhelgona afton mm, så det blir väl att åka och tända lite ljus och så på minneslunden. På lördag arbetar David och på söndag jag, som David sa, vi gör visst allt för att slippa umgås :P

Imorrn ska vi upp tidigt så det är bäst jag plaskar in i duschen nu.

Bye for now!


Helvetes helvete

Jaa, typ så kan man sumera de sista dagarna. Mycket besvikelse, ilska, gråt och sorg.... Ingen idé att skriva här då känner jag, svårt att hålla sig lite nyanserad och lugn. Trots allt kaos så känner jag ändå lite som klyschan " If it doesn´t kill you, it will make you stronger!"
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Men lite bra har allt helgen varit oxå:

+ Syrrans födelsedagskalas, trevligt trevligt! Alizia och jag var sen hemma själva på kvällen medans David var iväg och spelade poker och drack öl med grabbarna.

+ Busfabriken med hela gänget på lördagsförmiddagen, sen trots all kaos på lördagskvällen så ordnade David och jag lite mys med 2 filmer och hemmagjord pizza.

+ Wildas 1 års kalas - att tiden gått så fort!!

+ Alizias besök hos BVC och allergicentrum gick bra, hon har nu slagit 11kg gränsen *yihuuu* och på allergi fronten var det ingen förändring, men då vet vi iaf.

+ AIK tog 3 poäng hemma  mot ÖSK - och de spelade bra oxå!!

+ Sara var här och hälsade på igår, blev en god Alizia vänlig kladdkaka och efter det spaggeti & köttfärsås hos farmor allihop.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

När man hamnar i sånna situationer som sista tiden så känner man att nu får det vara nog, som en klok kvinna (psykolog) sa till mig en gång, att man ska inte ha personer i sin närhet som alltid får en själv att må dåligt - en energi tjuv och typiskt "jag" människa. Det gör oss inte bättre. Vi är värda mer.  

I nöden prövas vännerna, och jag är grymt stolt över min bro´ och hans grabbgäng som tyvärr verkligen får erfara det nu, i det fruktansvärda som hänt. Vi tänker på Er!



Some might say they dont belive in heaven - Go and tell it to the man who lives in hell.....

Today is not a good day - anymore!

Och där tog min fina dag slut....

Hann iaf med och städa lite, ringa lite samtal jag skjutit upp och käka lunch innan det blev "upp som en sol  och ner som en pankaka" syndromet.

Fick i fredags en kallelse till öra/näsa/hals specialisten igen, vi trodde att det var fel iom att vi var där för nån månad sen och han skickade Alizia till röntgen och sen sa han klart och tydligt att när han fått röntgen svaret skulle han skicka ut det via brev till oss oavsett vad det visade och så skulle vi (om det nu visade på nått) höra av oss om hur läget såg ut nu. Så jag ringde nu till doktorn och sa att vi antagligen fått en fel kallelse och hon som svarade höll med, vi borde ju fått provsvaren och inte en ny tid till spec doktorn, men sen när hon kollade i datorn så såg hon att röntgensvaren har kommit, men doktorn vill att vi kommer dit och får dom där och han vill träffa oss - varför??! Känns inget bra....

Lapptest på fredag då...

Kan det aldrig ta slut??!!



Att Alizia orkar med allt den här skiten kring henne är helt otroligt! Kan det inte bara få vara bra och lungt nångång!
                            Alizia är värd mycket mer än allt det här!!

Back to basic

Så jäkla skönt!!

Jag har alltid varit sån som alltid promenixat mkt, när jag bodde hemma gick jag ner till skolan, när David & jag flyttade ihop gick vi alltid och handlade och var gärna ute och gick en sväng på kvällarna, även när vi skaffade bil så försökte vi alltid med en sväng om, även om David gärna ville ta bilen till Lj-o för och handla så tjatade jag om "att det tar 10 min och gå ner till Lj-o, lika lång tid som det tar och sätta sig i bilen och åka dit" - så vi gick! (Man vet ju vem som betsämmer här lixom...)
Under föräldraledigheten så blev det ju självklart att man gick ut och gick med vagnen och Erika och jag kunde gå ner till Ljungsbro både 1 eller 2 ggr om dagen =D

Sen förslappades vi....

Visst det har inte gått så långt som att vi tar bilen upp till mamma eller till Davids mamma, men visst har tanken funnits där :P Innan tog vi bara bilen här inom "byn" om vi hade bråttom och handla eller lämna nått eller om det var tungt och bära - nu hittar vi allt som oftast ursäkter till att ta bilen i stället för att röra på oss....

Men så igår, så hade vi bestämt dejt med Erika & Melvin, vi skulle ses hemma hos oss, strax innan 12.00 ringde Erika och frågade om vi inte ville med ner till Lj-o först, min första tanke var, GÅ dit? Andra tanken var ORKAR jag? Och tredje tanken var, va f**n självklart hänger vi på!!
När jag berättade för David sen att vi gått ner till Lj-o så sa han, "-Det var väl skönt, det måste kännas bra! Som förr, inga problem att bara gå" Ehh, vad??! Tänkte jag - men sen så glänste han till min man och sa just det jag skrivit innan, jag som ALLTID gått överallt, har förslappats, jag som härjat på honom att inte tar man bilen när man har tid att gå osv.  Det sitter ju i huvudet, visst orkar man, om man vill! Så nu är det ett steg tillbaka till gamla tänket och gamla jag, för att komma framåt!

Så idag direkt efter dagis så gick jag ner till Ljungsbro (japp det tog 12 min) grejade lite på hemköp, gick och solade och sen gick jag en liten omväg hem, det var så skönt - och det känns så jäkla skit bra helt enkelt!
Visst gör nog det fina vädret sitt till, men det här gör jag definitivt om, minst 1 dag i veckan. Om jag är ledig som idag, eller börjar senare som vissa dagar, då kan jag ju lika gärna gå ner till Lj-o, sola, gå hem och göra iordning mig. Istället för som allt som oftast, gå hem och städa eller sitta vid datorn typ... Yeeei!!

Today is a good day!



Ibland är dom allt rätt bra och ha, min familj! ;P

Enough is Enough

Japp - nu är det nog!!

Jag hatar folk som bara pratar, gnäller och klagar - men aldrig gör något åt det!
Och nu är man där själv... Men inte länge till!

David och jag har sagt så länge att nu MÅSTE vi börja äta nyttigare, röra på oss osv.
Och det funkar, ett tag! 
För ett tag sen så insåg jag att shit vad mina byxor krympt, och tänkte att det måste vara David som tvättat dom fel (nått annat kan det ju inte vara?!), förra veckan var det ytterligare ett par byxor som var "fel tvättade" och jag började inse att David trots allt kanske inte misslyckats i tvättstugan - så jag vägde mig. Jag tycker inte att själva siffran på vågen spelar roll, huvudsaken är att man trivs med sig själv, oavsett om man väger 40 kg eller 100kg - men nu trivs jag inte. Och jag vet inte riktigt hur, men flera kilon har smygit sig på mig och anfallit med kraft, jaja tänkte jag det fixar sig - tills idag då mina byxor sprack i midjan på jobbet, knapparna fullkomligt flög iväg!! 
Och det är bara jag som kan ändra på mig (tyvärr :P), det är min skyldighet att ta hand om min kropp - det är ju min borg och jag ska leva med den hela livet, och det  på bästa sätt.



----------------------------------------------------------------------------------------------------

Dagens kommentar
från min kära syster när jag berättade att mina byxor sprack idag och att jag måste ta tag i det NU!

- "HAHAHAHAHAHAHAHAHA RÄTT ÅT DIG!!!!!"

In your face lixom!

Raket helg

Helgerna och veckan går så fort. I fredags slutade David & jag smatidigt så vi åkte och hämtade Alizia på dgais ihop, vi trodde hon skulle vaar ensam kvar på dagis men det var hon inte, det var massor barn kvar som var ute och lekte på gården. Sen åkte vi hem och lagade mat, "Kebabgryta alá Yngve" (från matklubben.se) Ingen höjdare tyvärr :S
Efter maten blev det lite pysslande, vi tog fram "mega pyssel boxen" som Alizia fick av Enya i julklapp och målade med vattenfärg, degade med lera och grejade. Tror pappa hade lika kul som Alizia med grejerna :P Sen blev det soffan och Idol innan vi däckade ganska tidigt.

Lördagen vaknade vi skapligt, vi bytte Alizia mot Robin och mammas bil hemma hos mamma/mormor ( på våran bil är hjullagret sönder.....igen, så den ska inte åkas med mer än nödvändigt nu innan det lagas om 2 veckor) Sen bar det av till Sthlm, bra match - vi vann!! Yeeeihuuu.... Och jag är bästa dj:n - eller hur grabbar??! =D
Alizia var trött när vi hämtade henne sen på kvällen, men väl hemma var hon INTE trött, vi kollade på Madrid derbyt och efter 22.00 däckade hon i soffan.

Söndagen var nästan som en gammal hederlig söndag, vaknade av Alizia och att hon ville se på tv strax efter 07.00, strax efter 08.00 gick jag upp och började städa lite, vid 09.00 var det dax för frukost så slashasarna fick gå upp. Efter frullen så la sig David i ett bad, Alizia kollade på Pippi och jag städade, bra fördelning va?! Vi gick ut en sväng på förmiddagen oxå gick till nya lekparken här intill och bort till lite andra lekaparker när vi ändå var ute - lekparks tour =D
Efter lunch bjöd vi hit farbror Andreas och Sara, väldigt bra fikagäster, dom hade med sig en nybakad kladdkaka och grädde, smaskigt!! Jätte trevligt och ses, och det måste bli oftare!
Vi gick ut en sväng på kvällen, hann även med en snabbis till Rolle och där träffade vi mormor Ella och Alizia käkade gröt. När Alizia somnat så kollade jag och mannen på "Game plan" och åt varm smörgåstårta, en små rolig film och alldeles lagom en söndags kväll.

Idag har jag arbetat hela dagen, frmor hämtade Alizia och jag åkte dit efter jobbet och fick spagetti & köttfärsås - lyxigt!
Imorrn är dagis stängt så Alizia och jag ska vara hemma...kan man hoppas på en sovmorgon kanske? ;P

Bye bye

STANNA!!



                                                       Tjernkraft

Ännu en ledig dag!!

Jag var ju ledig i måndags - grymt skönt! På tisdagen jobbade jag eftermiddagen så jag ville helst inte lämna Alizia på dagis utan få umgås med henne innan jobbet, så det löste våra kära grannar!! TACK för att Alizia fick vara hos Er ett par timmar!

Igår jobbade jag heeeela dagen, moster Nina hämtade Alle på dagis och tog med sig henne till mormor. David hade innebandymatch på kvällen så han hann bara hem och vända typ. Själv var jag inte hemma hos mamma/mormor förrens runt 19.00 så då blev det mat och sen dök David upp, på vägen hem blev vi i kapp körda av Danne så det blev till att snacka lite skit,  vi kom inte hem förrnens runt 20.30 tror jag.

Idag har jag som sagt varit ledig, David tog vårat "flygplan" till bildoktorn idag för lite genomgång - men Alizia tyckte att vi lika gärna kunde "böpa ny bil" direkt. Får se vad som händer....

Nu ska jag strax hämta madame, blir till att vara ute lite innan mellis och sen dax för middg - idag står det fisk på menyn.

Mattips:
Måste bra tipsa om en skit enkel maträtt mannen gjorde häromkvällen: 1 burk Uncle Bens sweet & sour sås, 1 grillad kyckling och 1 pkt risnudlar. Gott och tog endast 15 min att laga!!

Allmänt tips:
Egenvårdsguiden, www.sjukvardsradgivningen.se , 1177 - sjukvårdsrådgivningen, apoteket.se - testa det först, det mesta går att egenvårdsbehandla!

*blink*




Tack för tröjan och sockorna!!



Alizia i nya fina Pippi tröjan. Hon försöker sig på något vääldigt komplicerat som....



...tummen upp!!



Tack för tröjan och sockorna "bannoj" - dom får 6 toasters av 5 möjliga!!

Ännu en dag - och en ny vecka!

Inte så bra på det här med att blogga - har ingen tid, lust eller ork allt som oftast.

Förra veckan kan jag ju summera lite snabbt:

I torsdags då så var David föräldraledig med Alizia, jag jobbade på JJ. David & Alle tog bussen till sjukan och sen gick vi alla 3 till röntgenavdelningen och Alizia röntgade ansiktet. Det gick okej - inte smärtfritt utan tårar, men värre har vi varit med om, skönt att det är gjort! Nu är det bara vänta på provsvaren och hoppas att dom är bra, så är det en sak mindre att oroa sig för. Efter besöket hos doktorn och ett klistermärke rikare i samlingen så åkte Alizia och pappa till busfabriken =D Efter det hämtade dom mig och väl hemma fixade vi käk och sen kom "down under" upp och vi snackade skit och barnen lekte som vanligt.

Fredagen började bra, mamma sa att hon kunde hämt Alizia lite tidigare från dagis (TACK!), just innan jag skulle åka till JJ så fick jag medelande om att vi får igenom ett lapptest till!! Yihuuu!! Som Ni vet är det inte det lättaste - men det gick den här gången utan en massa tjat osv - they make my day!! Efter jobbet åkte jag och David hem till mamma/mormor och käkade mat och hämtade Alizia. Väl hemma blev det stor städning med hög musik innan vi däckade i soffan till Idol.

05,30 i lördags ringde min väckarklocka och jag gick upp, hade frivilligt sagt att jag kunde jobba 7-14.00 på JJ, och det ångrar jag inte - bra betlat och det var kul! När jag kom hem hann jag bara slänga i mig luchen så kom Linda & Danne med barnen och hälsade på - kul!! Just innan dom ens hann åka hem kom nästa besök, Nina & Sebbe, vi fixade tacos och kollade på fotbollen - trevligt, trevligt!

Söndagen bjöd på lite utevistelse i lekparken med Kim, Annika och Wille, sen åkte vi allihopa till Mantorp och kollade på Mantorp möbler, Karlssons och City Gross, lite shopping blev det allt! Efter det åkte vi hem och grillade och så åt vi alla här uppe - gott!!

Idag har jag varit ledig OCH fått massor gjort här hemma, så jäkla skönt! Alizia var på dagis 9-14.00 och efter det gick vi med Alizias bästa pompis och matade "ankorna" och letade kossor och var ute en sväng här hemma på går´n sen. Efter middagen så bjöd vi hit farmor på "nybakade" bullar och (äckligt) kaffe inna det var dax för Bompa och nattning av Alizia - som nu sover gott. Nu ska jag jobba 2 dagar så det lär bli lungt här på bloggen, och på hemma fronten med.

Nästa helg är det dax att plåga sig uppe i Solna igen, nån som vill med?

Bye bye blåbärspaj!! Typ....



Piff & Puff, Kling & Klang - you name it!



Det är bra att dom har varandra..... även om Wille ser lite rädd ut över Alizias närmanden!



Fortsättning följer

Jaa, jag skulle ju skrivit lite mer i det förra inlägget, men hann ju aldrig...

Så, som jag beskrev våran vardag nedan här, så måste jag bara få infilka att så är det inte alltid. Och det är inte jobbigt eller så som det kanske lät, många har det värre...

Ibland jobbar jag ju inte alls så mkt i veckorna, eller så börjar jag senare eller slutar tidigare, David tar även ut lite förälda dagar då och då för att få busa själv en hel dag med madame, och inte att förglömma - vi har GRYMT mkt hjälp av nära och kära!! Det finns alltid nån som mer än gärna hämtar Alizia på dagis och tar hand om henne ett par timmar tills vi kommer hem, Alizia brukar fråga mig på morgonen när jag lämnar henne på dagis "- vem hämtaj mij i dag mamma?" =)

Den här veckan blir långa dagar men på torsdag ska Alizia röntgas, så David har tagit en hel dag ledigt, och det ryktas om att dom ska till busfabriken då, dax för ett nytt armabnd kanske, eller vad säger Ni? ;P

Annars då, skulle ju berätta lite om helgen som gick och så:

Lördagen var helt okej, vi gick till Linda & Micke innan festen i Södergården, tog lite dricka där och snacka lite skit. I södergården sen var det buffé som inte var nån höjdare och en trubadur som var ganska värdelös, och väldigt dåligt med fölk. Men det blir så roligt som man gör sig, så vi åt, drack (vissa mer än dom borde), sjöng och en del av oss dansade ;P Vi gick därifrån rätt skapligt och gick hem till en annan granne, där blev det gitarrspel och allsång.

Söndagen så hämtade vi Alizia hos mamma, hon hade ju sovit där. David mådde som han förtjäna (muttrade nått om att han AAAAALDRIG mer skulle dricka alkohol :P) och det blev en lugn söndag, kollade på AIK (tyvärr) och var ute en sväng på eftermiddagen, och handlade och tvättade på kvällen.

Måndagen/Igår: Vad jag ledig men skulle till barnps. så Alizia fick vara på dagis en stund ändå, tills farmor hämtade henne. Jag och Annika åkte till stan och shoppade lite och käkade jätte go´lunch. Mätet hos Margareth var som vanligt givande och trevligt, vi har träffat henne i snart 1,5 år ang Alizia, och utan henne skulle vi nog aldrig ha kommit så långt som vi har. Vi har tur!

Idag har jag som sagt jobbat hela dagen på JJ, kul! När jag kom hem var maten just klar, David har gjort fiskgryta och ris - helt klart godkänt! Sen badade jag och umgicks lite med Alizia och nu har jag just nattat henne, vilket tog lite tid :S David tror jag är hos Kim, han är inte hemma iaf upptä'ckte jag när jag kom ut från Alles rum. Han ska nog på hockeybockey match ikväll så han dyker nog upp snart.

Nähä..dax att slurka en kopp te och nanna!

Trötta Familjen

Det är vi.....

Känns att det är höst, att vardagen är i full språng. Och visst, alla vi 3 trivs och tycker om våra arbeten (Ja, Alizia säger att dagis är hennes jobb ;P ) men det är slitsamt.

En ganska vanlig vardag hos oss ser ut ungefär så här:

05.15 ringer Davids klocka och sen drar han på sig kläderna och går till bussen
06.00 Ringer min väckarklocka och jag pallrar mig upp, gör iordning mig, tar fram kläder, mellis och packar väskan till Alizia.
06.40 Väcks Alizia (av någon anledning så har hon en förmåga att vilja ta sovmorgon de dagarna vi inte kan det)
07.00 Går vi till dagis, jag lämnar lite snabbt och går hem igen och hämtar mina jobb grejer och vid
07,30 (beroende på när jag börjar) så tar jag bilen till jobbet

16.30 Hämtar David Alizia på dagis, det brukar ta ett litet tag, dagen ska gås igenom mm.
16.50 -18.00 David fixar maten, ibland måste det handlas innan, och mitt i allt det vill ju han och Alizia leka av sig, men det brukar sluta med att Alizia kollar på film (Pippi oftast nu) och david fixar nått snabbt lagat käk.
18.30 Kommer ordningsmakten hem - dvs jag =D Leker lite med Alizia och försöker sen samla hela familjen vid köksbordet medans jag äter.
19.00-19.30 Alizia kanske badar, borstar tänderna, tas på pyjamas, nån av oss läser en bok för henne och sen är det dax för henne att sova, tycker vi, inte alltid hon tycker detsamma.
20.00 Somnar Alizia snabbt så brukar jag försöka hinna med en runda med stavarna och Annika, annars blir det snabbt lite städning, duscha och sen slänger man sig i soffan eller sängen för tv tittande. david gillar att glo på film eller bara sitta och lyssna på musik, om han inte är i väg och tränar vill säga.

Det är våran vardag i det stora hela, typ....

Helg!

Hinner inte med att skriva här så mkt, har jobbat typ hela veckan, kul men tufft!

Nu är det iaf helg, igår slutade David och jag samtidigt typ så vi åkte ihop hem, och mormor hämtade Alizia så vi passade på att åka till systembolaget och Coop innan vi åkte hem. Hos mamma/mormor fick vi sen god mat och lite fika innan vi begav oss hem. Vi la oss alla 3 i soffan och kollade på Idol =D Riktigt mysigt faktiskt, inte ofta vi 3 sitter stilla samtidigt direkt.

Idag åkte vi in till IKANO skapligt, shoppade lite kläder till Alizia, och mig och lite blommor mm. Alizia klippte sig på Zigges och det blev skit bra, dit kommer vi verkligen fortsätta att gå!! Käkade lunch efter det och åkte sen och köpte lite krukor och blommor på Plantagen innan vi åkte hem - och här är vi nu.

Ska packa en liten väska nu, Alizia ska sova hos mormor inatt, David och jag ska på "gårdsfest" i Södergården, alla som bor på våra 3 gårdar här är bjudna på fest med gratis mat, trubadur och så =D Så vi ska lämna Alizia strax och sen göra iordning oss, ska en sväng och ta nån öl (cider) hos ett par grannar innan vi går bort dit.

Dax att sätta fart!!

Bye for now!

RSS 2.0